Valse facturen

Valse facturen bedomeinhost – bedomeinhost.be

!! Deze domeinnaam is ons eigendom en zal zoveel mogelijk worden gebruikt om u te informeren en te beschermen tegen deze oplichting !!

We zijn zelf slachtoffer van deze factuur/aanbieding en daarom – daarna hebben we een pagina aangemaakt ter informatie voor de mede-slachtoffers.

 

Verschillende klanten trokken aan de alarmbel toen ze een e-mail ontvangen voor valse facturen bedomeinhost. Ze ontvingen namelijk een e-mail voor een domeinnaamregistratie te betalen voor 2014/2015.

Op het eerste zicht laat de mail geen belletje rinkelen. De mail bevat Nederlandse tekst en is ook afkomstig van een Belgische domeinnaam.

In de bijlage zit een PDF document met een factuur. Ook deze lijkt op het eerste zicht legitiem. Er staat een factuurnummer met referentie, telefoonnummer en contactpersoon op. De Belgische vlag is aanwezig en u krijgt bovendien een korting.

 

VERSIE OP 21/11/2014:

Factuur-nep

 

Klik hier voor de PDF versie via Promoot uw bedrijf.

 

 

VERSIE OP 22/07/2015:

 

Klik hier voor de PDF versie via Promoot uw bedrijf.

 

 

VERSIE OP 28/07/2015:

CLAo6GQWsAA_yze

 

 

NIEUW OPGEDOKEN VERSIE OP 10/08/2015:

mail bedomeinhost

 

 

Klik hier voor de PDF versie via Promoot uw bedrijf.

 

UPDATE: regelmatig krijgen we nieuwe varianten binnen van deze facturen, nieuwe datum’s, andere referentie nummers en andere rekening nummers. We zullen door de vele variaties geen nieuwe facturen meer uploaden maar wel steeds deze pagina up to date houden. Nieuwe rekening nummers proberen we zo spoedig mogelijk in kaart te brengen. U heeft nieuwe informatie? Laat het ons dan zeker weten!

 

Als we op de kleinere details beginnen te kijken dan zien we hier dat het duidelijk om fraude en oplichting gaat.

Het betreft hier over een Spaans rekeningnummer. De nummers door ons gekend: ES1500815165410001194320 – ES3530230415816108771004 – ES1721009108282200109070 – ES8801300045170161285296 – ES9600496514532116121210.

UPDATE: Goed nieuws, deze rekening nummers zijn reeds geblokkeerd en alle betalingen die recent uitgevoerd werden worden automatisch ongedaan gemaakt.

Het opgegeven telefoonnummer (0032-25793355) is niet aangesloten.

Het adres is een postbus in Antwerpen en geen fysieke bedrijfslocatie.

Uw bedrijfsnaam staat ook niet op de factuur beschreven. Bovendien wordt er niet gesproken over welke domeinnaam het gaat en er staat ook geen BTW of ondernemingsnummer op de factuur.

—> Voor alle duidelijkheid is het in België VERPLICHT om deze gegevens te vermelden en kan u nooit iets ten laste worden gelegd door derden als dit niet is vermeld! U mag dus in geen enkel geval een betaling uitvoeren.

 

Tevens staat er geen website op de domeinnaam (bedomeinhosting.be) waarvan de e-mail werd verstuurd want deze is door ons beheerd en bevat deze informatiepagina.

Er is nooit ingebroken op onze servers, want we hebben deze domeinnaam pas geregistreerd op 07 juni 2015 23:21 CEST.

Wij hebben de registratie pas gemaakt nadat we zelf een mail ontvingen van bedomeinhost en toen was de domeinnaam nog niet geregistreerd.

 

U heeft ook geen mail van ons gekregen maar van contact3@bedomeinhosting.com of varianten ervan zoals contact4@bedomeinhosting.com.

Dit is NIET vanaf info@bedomeinhost.be – ze maken enkel een verwijzing naar onze domeinnaam waar we weinig aan kunnen doen.

 

Verder staat op elke factuur vermeld, in de kleine lettertjes: “Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur,betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging . Mocht tijdige betaling uitblijven vervalt onze dienstverlening en verblijft de domeinextentie opkoopbaar voor derden.”

 

Wij plaatsen voor u ook graag ons ‘ATTEST WHOIS-REGISTRATIEGEGEVENS’ voor u online om deze informatie te bevestigen.

Deze kan u hier raadplegen: Klik hier voor de PDF versie.

 

Voor alle vragen mag u ook steeds contact opnemen met ons! Klik HIER

 

 

Ook DNS.be waarschuwt

 

logo-dns-belgium

 

DNS Belgium ontving een aantal vragen en klachten in verband met “facturen” die zeer recent werden toegestuurd door het bedrijf BE Domein Host. Wij wensen te benadrukken dat deze firma ons onbekend is en geen registrar is van DNS Belgium.

DNS Belgium raadt iedereen die een “factuur” krijgt van BE Domein Host aan om het document aandachtig te lezen. Eerst en vooral is het document geen factuur maar een aanbieding voor het afnemen van een dienst, namelijk de registratie van een .info-domeinnaam, en bent u dus niet verplicht hier op in te gaan of om een betaling te verrichten.

Verder heeft het aanbod niets te maken met uw .be-registratie. Het betreft enkel een aanbod om de .info-domeinnaam te registreren die overeenstemt met uw .be-domeinnaam.

We raden .be-domeinnaamhouders aan om in geval van twijfel steeds contact op te nemen met hun registrar. Deze kan meer uitleg geven bij aanbiedingen zoals deze van BE Domein Host en samen met u overwegen welke diensten eventueel interessant zijn.

Wij van Promoot uw bedrijf namen zelf contact op met DNS, hebben alle informatie doorgespeeld en ze zijn op de hoogte van onze registratie.

 

 

Ook de FOD Economie waarschuwt:

 

De Economische Inspectie ontving recent een aantal klachten over misleidende facturen van “.BE Domein Host”.

Diverse ondernemingen kregen de afgelopen weken een bericht dat op het eerste gezicht lijkt op een normale factuur voor de registratie van een domeinnaam. De kleine lettertjes onderaan zeggen echter dat het slechts om een aanbod gaat en dat diegene die de factuur betaalt automatisch akkoord gaat met het aanbod. De FOD Economie roept de zelfstandigen op om waakzaam te zijn bij het ondertekenen en betalen van facturen. Een Benelux-studie schat dat diverse vormen van acquisitiefraude (vb. misleidende en valse facturen, valse domeinregistratie, frauduleuze reclameronselaars) het Belgisch bedrijfsleven 300 à 400 miljoen euro kosten. .

Hier de link naar het artikel op de website van het FOD Economie: http://economie.fgov.be/nl/modules/pressrelease/s4/20141120_be_domein_host.jsp

 

De Federale overheidsdienst (FOD) Economie heeft een nieuwe lijst met 57 namen van verdachte firma’s vrijgegeven. Zo kregen veel bedrijven en zelfstandigen kregen de afgelopen maanden een brief en een rekening in de bus met het verzoek de domeinnaam van hun website dringend te betalen. ‘Pure oplichting’, aldus de FOD Economie.
‘Een van de malafide bedrijfjes waarvoor we waarschuwen is BE Domein Host’, een spookfirma die vermoedelijk vanuit Spanje opereert en dit jaar al goed is voor meer dan 300 klachten’, zegt Johan Verbelen van de FOD Economie.

‘Ze bellen bedrijven op en vragen om dringend hun domeinnaam op het internet te betalen. Anders zou die wel eens door anderen kunnen worden gekocht en kan hun imago geschaad worden. Vaak hebben de aangeklampte firma’s al een internetsite die eindigt op de extensie .be, maar stellen ronselaars hen voor ook de extensies .biz, .net en .name te kopen om te vermijden dat er verwarring zou ontstaan met andere firma’s met een soortgelijke naam. Bij de tweede methode sturen ze ook vaak een factuur met de vermelding ‘herinnering’. Deze factuur zet mensen er meestal toe aan om zo vlug mogelijk te betalen zonder na te gaan of ze terecht is, omdat het meestal om relatief kleine bedragen gaat’, zegt Johan Verbelen.

In 2014 ontving de FOD Economie 210 klachten over bedrog met domeinnamen. Dit jaar waren dat er al 124 meldingen en in bijna alle gevallen ging het om BE Domein Host. Het bedrijf dat vermoedelijk vanuit Spanje opereert, is een van de 57 bedrijfjes dat op de zwarte lijst staat die de FOD Economie op haar site heeft geplaatst.

Reclameronselaars

Fraude met domeinnamen is een vrij recent fenomeen . Valse reclameronselaars bestaan al langer. ‘Die ronselaars komen langs met het voorstel om reclame voor uw onderneming op te nemen in een catalogus die in de regio verspreid wordt ten voordele van goede doelen. In de meeste gevallen is dat goede doel echter twijfelachtig of bestaat het zelfs niet’, zegt Verbelen.

Of u krijgt een brief waarin men u verzoekt de adresgegevens van uw onderneming te corrigeren met het oog op een bijwerking van een databank of gids. Men vraagt u het document te ondertekenen en terug te sturen. Maar wanneer u dit document ondertekent, bent u gebonden aan een buitensporig duur contract dat pas 2 of 3 jaar later afloopt. Bovendien krijgt u er maar een middelmatige dienstverlening of helemaal niets voor.

De Economische Inspectie ontving vorig jaar 969 van dergelijke klachten, iets minder dan het jaar voordien. Voor de eerste helft van 2015 waren dat er 325.

Tips

De FOD Economie geeft enkele tips mee voor wie met malafide bedrijven in contact komt.

‘Wij raden mensen aan nooit een twijfelachtig aanbod te tekenen, ook al komt de verkoper u vriendelijk en betrouwbaar over. Betaal ook geen factuur waarop ‘herinnering’ staat zonder vooraf goed te controleren of er geen sprake is van oplichting. Bent u toch opgelicht, stap dan naar de politie en dien dan ook een klacht in bij de FOD Economie’, zegt Verbelen.

Lijst van verdachte maatschappijen

European trademark publications (ETP)
Adressengids Vlaanderen
BE Domein Host
Best Print
BMS / XL Media
BPS (Belgium Packet Service)
Call Center Vlaanderen BVBA
Construct Data
Custom Contact Nederland (bedrijvenonline.nu)
DAD – Deutscher Adressdienst / Registre Internet belge
DND BVBA
Drukkerij Rubrecht
Easy Pages Ltd / European www register
Edition Hekking Cornélis
EMS European Marketing Service – Pages Jaunes Belgique
Euro Business Guide
Euro Media Conseil / Ema Web Vision
Euroguide.de
European City Guide
Expo Guide
Firma Mareel
Gele-gids.com
GCS – Global Call Services
Global Earth Register
Globe Trade Control
Guide pour la ville
IBR International Business register – Pages Jaunes Belgique
Index-Entreprise / Etude Grivière SAO France
Inet Biz Solutions
Intercable Verlag
IRD
MCF – Services des Professionels
MCH Printing Services / International Publicity Services (IPS)
Media Belgique Design
Media Connect
Media Group Vlaanderen
Media Print
Media Service AS
Media Service Verlag
Nederland Media Register
Nieuwe Bedrijvengids / Belga Marketing / Internet Bedrijvengids / Annuaire pro / Bedrijvengids Belgie
Pan World Life
Print Media Group / Plattegrond (Let op : mag niet verward worden met PrintMedia Group uit Genk, een onderneming die weliswaar bijna dezelde naam draagt, maar niets te maken heeft met reclameronseling)
Publi Trends
Registre des Branches professionnelles
Service-pro / Eurl Media Press
TM – Collections
TVV – Tele Verzeichnis Verlag / Ondernemings Portaal
Uitgeverij Vilain
United Lda / Nova Channel / Temdi / Med1web
Unitel Nijmegen B.V.
Webdirect
World Business Guide
World Company Register / World Company Directory
WZD – Wolf SW / Banque Centrale des données économiques
Yellow-Pages
Zoom Trends SL

 

 

Tot slot, mensen die hebben betaald mogen zeker klacht indienen bij de Politie, met als vermelding volgend PV nr.: KO.20.L1.016022/2015 én KO. .L1.016603/2015

De politie is op de hoogte van onze ‘rol’ in dit verhaal en wij verlenen dan ook onze volledige medewerking aan deze onderzoeken.

 

Voor alle vragen mag u ook steeds contact opnemen met ons! Klik HIER

Back to Top